studio jeps | In the mood
874
post-template-default,single,single-post,postid-874,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4.1,side_area_over_content,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

In the mood

Ik ben echt gek op mooie plaatjes en kan uren doorbrengen op Pinterest. Daarom hou ik er zo van om een moodboard te maken. Een verzameling van beelden die als geheel onmisbaar zijn als uitgangspunt voor een goed interieuradvies. Het kan jou ook helpen om consequente keuzes te maken voor bijvoorbeeld de restyling van een kinderkamer of van je werkplek thuis.

Kleur bekennen

De naam zegt het al! Een moodboard geeft een overzicht van een bepaalde sfeer, een bepaalde stijl. En kleur is daar een belangrijk onderdeel van. Als ik start met een opdracht heb ik meestal een bepaald kleurenpallet in mijn hoofd. Maar helemaal concreet is dat dan nog niet. Met die kleuren in mijn hoofd ga ik op zoek naar beelden. Voornamelijk op Pinterest, maar soms ook in tijdschriften. Door de beelden bij elkaar te plaatsen, te schuiven en te verwisselen ontstaat er uiteindelijk een geheel. De keuzes die ik dan in mijn moodboard al heb gemaakt, helpen mij uiteindelijk bij het samenstellen van een kleurenkaart. Dus hop met je moodboard naar de bouwmarkt om kleurstalen te verzamelen!

Beton, staal of toch liever hout?

Kleur is niet het enige onderdeel die de sfeer in een ruimte bepaalt. Wat dacht je van materiaal? Ga je voor een stoere industriële look met veel beton, glas en staal? Of toch liever natuurlijk, warm en kies je voor hout, wol en linnen? Kies beelden die je het meeste aanspreken als het gaat over materiaal.

Vormentaal en textuur

Als ik uiteindelijk een meubelplan voor een klant maak, gebruik ik daar ook weer het moodboard voor. Of ik kies voor een ronde eettafel of toch liever rechte lijnen in het interieur, dat is nogal een verschil.  En wat dacht je van de keuze tussen gladde oppervlakken of bepaalde texturen en dessins? Maar als het goed is heb ik die keuze al gemaakt in mijn moodboard. Dus dat maakt het shoppen een stuk makkelijker!

Kill your darlings

Wees creatief met het kiezen van je beelden. Het hoeven niet alleen maar interieurbeelden te zijn, liever niet zelfs! Ik kies zelf ook vaak beelden van landschappen of architectuur. Het aller-moeilijkste aan het creëren van een moodboard is uiteindelijk het maken van keuzes. Liever vier sterke goede beelden dan tien matige. En dat betekent schrappen. En dan moet je soms toch dat ene mooie beeld verwijderen om het geheel beter te laten worden. Tja, kill your darlings!

Ik help je graag met het maken van een moodboard. Interesse? Bel of mail me en dan kom ik bij je langs voor een vrijblijvend intakegesprek. Wellicht tot gauw!