studio jeps | Inspiratie is overal
882
post-template-default,single,single-post,postid-882,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4.1,side_area_over_content,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Inspiratie is overal

Oké, natuurlijk wist ik het wel. Maar ik heb het nu zelf ook ondervonden; een creatief beroep zet je niet zo maar even ‘uit’. Ook niet als je op vakantie gaat, juist niet! Want in een andere omgeving doe ik zo ontzettend veel inspiratie op. Zo ook in Toscane en op Elba waar we met z’n vijven een heerlijke zomervakantie hebben gehad.

Kleur en textuur

Je kunt er niet omheen; het eerste wat meteen opvalt als je in Toscane bent zijn de geweldige kleuren van de huizen. De schilderachtige dorpjes met smalle straatjes waar je foto’s kan blijven maken. Alle muren hebben warme pastelkleuren. En ik vind ze het mooist als de verf en kleur er beetje van af bladadert zodat je de mooie betonstructuur eronder ziet. Zo ontstaan er plaatjes die ongetwijfeld een keer van pas komen bij het maken van een moodboard.

Kijk omhoog en om je heen

Tijdens een vakantie is alles om je heen anders dan thuis; de mensen, de architectuur, het eten, de natuur, de geuren en kleuren. Als ik dan om me heen kijk, kan ik bijna iedere minuut wel inspiratie op doen. Wolkenluchten met mooie vormen en tinten. Een kleurrijk gerecht op je bord. Of een prachtige boom met oudroze en grijze kleuren in z’n stam. Deze laatste heb ik echt gezien op het mooie Elba. Kijk dus niet te ver, maar kijk vooral omhoog en om je heen!

Winkels, restaurants en …ijssalons!

Wij reizen met onze caravan, ons eigen huisje op wielen. Dus inspiratie opdoen in een toffe appartementen, hippe bed & breakfast of sfeervolle hotelkamer is er  niet bij. Restaurantjes daarentegen, die hebben we genoeg gezien! Mooie strandtenten met witte houten veranda’s, biologisch lunchen op een terras met hangmatten en kleurrijke houten meubels onder een dak van druivenstruiken.  En als je dan ’s avonds over een Italiaans pleintje slentert en zo’n mooie ijssalon binnenloopt, dan is dat dubbel smullen!

Ontzettend veel nieuwe indrukken en een bak vol energie dus! En het mooie is dat ik al deze inspiratie weer kan gebruiken voor advies aan mijn opdrachtgevers. Benieuwd of ik iets voor jou kan betekenen? Bel of mail me gerust!