studio jeps | Ochtendje ’t Zwaanshals
1038
post-template-default,single,single-post,postid-1038,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4.1,side_area_over_content,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Ochtendje ’t Zwaanshals

Het nuttige met het aangename combineren kan erg leuk zijn. Vanochtend lukte dat goed in Rotterdam Noord waar je ‘Rondom het Zwaanshals’ vindt.  En aangezien de oudste van de drie een studiedag had, ging hij gezellig mee!

 

Stof tot nadenken

Zo vaak kom ik er eigenlijk niet maar ‘Rondom het Zwaanshals’ zijn twee straten bomvol kleine, hippe winkeltjes, conceptstores en eettentjes. Op zoek naar een stoffeerder voor een nieuwe interieuropdracht kwam ik terecht bij Studio Nest. Een stoffeeratelier waar je wordt geholpen met al je vragen over het laten stofferen van je meubel. Het kleine atelier heeft een enorme collectie, overal hangen stalen die je op je gemak kunt bekijken en voelen voordat je een keuze maakt. En wat helemaal leuk is, ze hebben er ook vintage meubels staan. Opnieuw gestoffeerd en te koop!

Rotterdams bakkie

Na dit korte werkbezoek was het tijd voor een koffiepauze. En de lekkerste koffie van Rotterdam drink je natuurlijk bij Hopper Coffee. De Hopper-vestiging in het centrum (een zijstraat van de Witte de With) kende ik al, maar bij deze fijne locatie was ik nog niet geweest. Het pand met hoge plafond heeft, net als de vestiging in het centrum, een ruimtelijke en moderne uitstraling.  Materialen als beton, staal en hout geven het interieur een industriële touch. En naast de fijne verschillende soorten koffie is het ook hier moeilijk om een keuze te maken tussen al het lekkers dat is uitgestald op de bar. Van zoetigheden voor bij de koffie of thee tot hartige hapjes voor een heerlijke lunch.

 

Vol vintage

Onze laatste stop was bij Volle Kast. Nu volg ik deze winkel al een tijdje op Instagram, dus het werd hoog tijd om er eens een bezoekje te brengen. Volle Kast is een leuke winkels voor tweedehandskleding, hier verkopen ze mooie merkkleding voor vrouwen en kinderen. En met het oog op bewuster winkelen zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen!

Wij hadden maar een ochtendje, dus veel te weinig tijd om een uitgebreide ronde door Het Zwaanshals te doen. Maar des te meer reden om binnenkort een keer terug te gaan en de rest te ontdekken!